Polenta - puliszka

polenta
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő:

Alapanyagok:

  • 1/2 kg kukoricaliszt
  • 2 liter víz
  • 25 dkg vaj

Két lábosban felteszek 1-1 liter sós vizet forrni. Az egyikbe finoman beleszórom a lisztet, közben folyamatosan keverem.

Amint felveszi a vizet, öntök hozzá a másik lábasból forró vizet. Közepes lángon dolgozom, és a felvett víz függvényében adagolom hozzá a többit.

A polenta legalább egy órát fő. Alacsony lángon, rendszeres kevergetés mellett, az állagot vízzel ki-kiigazítva készül el. A kész polentához keverem a vajat.

Magában köretnek jól használható, elsősorban vadhúsok és azok savanykás gyümölcsös önteteinek kiváló kísérője, de gombapörköltek, tokányok mellé, sültekhez és halakhoz is jól illik.