Rántott őzlábgomba

őzláb
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 15 perc

Alapanyagok:

  • 5 nagy őzlábgomba kalap
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 doboz sör
  • só, bors

A tojásfehérjéket felverem, elkeverem a liszttel, sárgájákkal. A sörrel fellazítom a tésztát, de sűrűre hagyom.

A tésztába forgatom a gombát és bő, forró olajban, pár perc alatt aranybarnára sütöm.

A chimichurri-szerű öntethez:

  • fél csokor friss, apróra vágott koriander
  • egy citrom kifacsart leve
  • egy gerezd pépesített fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors, csipetnyi őrölt chilipaprika, csipet cukor

Az öntethez összekeverem a hozzávalókat és a a gomba mellé tálalom.