Töltött ponty

2012.05.04. 6:00

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó másfél óra

Alapanyagok:

  • 1 db 1-1,5 kg-os ponty (akár csuka)
  • 20 dkg durvára tört száraz kenyér
  • 5 db szardella
  • 2 olívaolaj
  • 10 dkg durvára tört dió
  • 1 citrom leve
  • 2 csokor durvára vágott petrezselyem
  • csilipaprika
  • száraz fehérbor

A kibelezett halnak a has felől kiszedem a gerincét, kihúzkodom a bordáit (a hal maradjon egyben. Besózom.

A morzsát megpirítom az olajon, elkeverem a többi hozzávalóval, a hal hasába tömködöm.

Össze is lehet varrni, de egyszerűbb a töltelékkel óvatosan a hasára fordítva berakni egy vasedénybe, mellédobni a citrom héjából pár csíkot, esetleg csilipaprikákat ujjnyi bort önteni alá, és 150 fokon egy óra alatt elkészül, a végén érdemes rápirítani a hátára.