Savanyú tüdő

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó másfél óra

Alapanyagok:

  • 1 kg tüdő
  • 2 babérlevél
  • 5 szem bors
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 3 db szardella apróra vágva
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 5 dkg cukor
  • zsír
  • frissen őrölt bors


A tüdőt a babérlevelekkel és a borssal megfőzöm (1 óra). Kivagdalom a hörgőket, felcsíkozom. Karamellizálom a cukrot, rádobom a hagymát, hozzáadom a tüdőt, fokhagymát, a fűszereket, felöntöm egy kevés főzőlével és 10 percig összeforralom. Zsemlegombóccal tálalom, mint a szalontüdőt.