Duplatintahalas tagliatelle

dupla tintahal teszta
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó másfél óra

Alapanyagok:

  • 2 db tintahal
  • 25 dkg tintás tagliatelle
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • őrölt bors
  • olívaolaj
  • 1 dl konyak
  • opcionális bazsalikom



A tintahalakat a babérlevéllel gyöngyöző, sós vízben egy órát főzöm. A levet, ha kevés, felpótolom, ebben főzöm ki a tésztát. A tintahalat felcsíkozom. Olívaolajon megfuttatom a fokhagymát, rádobom a halat, a konyakot, magas lángon elpárologtatom, elkeverem a tésztával, opcionálisan a friss bazsalikommal tálalom, de senkinek sem fog róla hiányozni.