Triplazöld zöldségleves

tripla zold leves
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 30 perc

Alapanyagok:

  • 1/4 kg kínai kel
  • 2 db zellerszár
  • 1/4 kg spenót
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • vaj

A zöldségeket megmosom, fél centis szeletekre vágom. A vajon a hagymákat üvegesre párolom, ezen megfonnyasztom a zöldségeket. Felöntöm a borral, egy kevés vízzel, sózom, borsozom, reszelek rá egy késhegynyi szerecsendiót, alacsony lángon gyöngyözve ressre főzöm (15 perc). Tálalás előtt a tejföllel ízesítem, esetleg egy tojást posírozok bele.