Segal-féle pacal

segalpacal
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 3 óra (a pacal abálásával együtt)

  • 2 salotta v. vöröshagyma
  • 2 fokhagymagerezd
  • 1 evőkanál zöld currypaszta
  • 3 db caffir lime
  • 4 dl kókusztej
  • 4 dl tejszín
  • 1 evőkanál curry fűszerkeverék
  • 6 vékony szelet galanga gyökér
  • 3 db citromnád
  • 2 dl alaplé
  • 4 evőkanál halszósz
  • fél lime leve
  • 1 evőkanál cukor
  • 8 friss koriander szál
  • 1 kg felcsíkozott abált pacal

A pacalt tűzforró serpenyőben megpirítom, a citrom levével meglocsolom. A mártáshoz az apróra vágott vöröshagymát üvegesre párolom. Rádobom a fokhagymát és a currypasztát, egy percig összeforgatom, rádobom a fűszereket, pár percig párolom. Lehúzom a tűzről, felöntöm az összes folyadékkal, majd 45 percig, alacsony lángon rotyogtatom mártás sűrűségűre. A mártást ekkor leszűröm és összemelegítem a pacallal.

Segal Viktor receptje