Csillagánizsos sertésláb

kínai láb
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: bruttó 24 óra, nettó 60 perc

Alapanyagok:

A páchoz:

  • 2 db disznóláb, lehetőleg elülső, felnégyelve
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 csilipaprika
  • 1 dl sötét szójaszósz
  • 0,5 dl kínai ecet, vagy balzsamecet
  • kis darab gyömbér

A sütéshez:

  • 2 db csillagánizs
  • 10 db szecsuáni bors
  • 3 szál sárgarépa
  • alaplé

A darabolt lábakat bedörzsöljük a páccal, melynek darabos összetevőit aprítjuk/darájuk, és elkeverjük a folyadékokkal. Így hagyjuk pár órára, vagy akár egy egész estére. A pácléből kivett darabokat kevés zsiradékon forró serpenyőben előpirítjuk, majd egy öntöttvas lábosba/magas falú tepsibe tesszük a visszamaradt zsíron pirított sárgarépákkal együtt. Felöntjük annyi alaplével, hogy ellepje, beledobáljuk a csillagánizst és a szecsuáni borsot, valamint beleöntjük a pirítás alatt képződött pecsenyelevet. Fedővel/alufóliával légmentesen lezárjuk, és a 150-160 fokra melegített sütőbe toljuk 3, órára. A kihűlt (jó esetben szarrá főtt) lábakat kivesszük a lábvízből, kicsontozzuk. Alufóliára fektetett folpackon elosztogatjuk egy sorban. A sor közepébe helyezzük az egészben hagyott répákat. A fóliát az alufóliával együtt feltekerjük, majd az alufólia végeit a szaloncukorhoz hasonlóan becsavarjuk, egészen addig, míg egy szép hengert nem kapunk. A formás lábat a hűtőbe tesszük 2-3 órára. Az átszűrt párolólevet egyharmadára sűrítjük, lehűtjük, és a hűtés során a felszínre emelkedő zsiradékot le/bekanalazzuk. A lábat szeletelve a mártással tálaljuk. Vagy csak sózva.