Balzsamos csirkeaprólék

balzsamos csirke
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 75 perc

Alapanyagok:

  • 1 kg csirkeaprólék (szárny, hát, nyak vegyesen)
  • 2 dl balzsamecet
  • 2 evőkanál frissen őrölt gyömbér
  • 5 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 2 evőkanál habaneroszósz
  • 1 dl olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma finomra vágva

Az aprólékot feldarabolom, szárnyakat az ízületnél, hátakat négy darabba, nyakakat félbe. Az olajon megpirítom a hagymát, fokhagymát és a húst. Hozzáadom a gyömbért, az habanerót, sózom, és fél decinként felöntöm az ecettel, amit magas lángon hagyok elpárologni. Lefedem és alacsony lángon egy óra alatt puhára főzöm. Pörkölt helyett, amikor nincs otthon paprika, de van helyette friss gyömbér.