Tandoori csirke

csirke tandoor
Vágólapra másolva!
  
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 1 óra

Alapanyagok:

  • 1 egész csirke feldarabolva link
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1/2 teáskanál zöld kardamommag
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 dl joghurt
  • 1 hüvelykujjnyi gyömbér lereszelve
  • olaj

A fűszereket a joghurttal pépesítem egy turmixban, (az olaj és a só kivételével) beborítom vele a csirkét. Legalább egy napig pácolom a hűtőszekrényben.
Ha nincs tandoori kemencénk, akkor a következőképpen lehet megsütni a húst:

  • római tálban
  • vaslábasban
  • sütőrácson
  • grillezni faszénen

Mivel csirkehús, ráadásul pácolt, közepes hőmérsékletet (130-150 fok) és rövid sütési időt (30-40 perc) igényel.
Mi az a tandoori?

A csirke kókuszos mentasalátán van a képen.