Medium rare short rib tíz perc alatt

marhaoldalas recept, shortrib recept
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 10 perc

Alapanyagok:

  • 1 szelet 3 cm vastag short rib
  • 1 evőkanál vaj
  • 1/2 evőkanál olaj
  • frissen őrölt bors

A húst sütés előtt 3 órával kiveszem a hűtőszekrényből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. Egy vasserpenyőben közepes lángon felhevítem az olajat. Belehelyezem a húst, 4 percig sütöm az egyik oldalát. Megfordítom, 3 percig sütöm a másik oldalát. Kiveszem egy tányérra, ráhelyezem az evőkanál vajat és fedő alatt pihentetem 3 percig. Sózom, borsozom, tálalom.