Mogyorós-csokoládés keksz

mogyorós keksz
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó másfél óra

Alapanyagok:

  • 1/4 kg mogyoróliszt
  • 1/4 kg kakaópor
  • 4 db egész tojás
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 4 g porélesztő
  • 25 dkg szárazon pirított, hámozatlan, egész mogyoró
  • 1 csipet só
  • 30 dkg cukor

A tojásokat habosra keverem a cukorral. Belekeverem a vajat, az élesztővel elkevert lisztet és alaposan eldolgozom. Ha nem eléggé formázható, túl puha, lisztet adok még hozzá. Beleforgatom az egész mogyorókat, 5-6 cm átmérőjű hengereket formázok belőle, amiket sütőpapírra fektetek és az előmelegített, 180 fokos sütőbe tolok 10 percre. Kiveszem, 2 centis szeletekre vágom és lapjával lerakva a szeleteket ismét visszatolom a 150 fokos sütőbe 10 percre.