Musakhan

2012.09.18. 8:55

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó másfél óra

Alapanyagok:

  • 1 egész csirke
  • 1 csésze extra szűz olívaolaj
  • 5 nagyobb fej hagyma apróra vágva
  • 1 csésze szömörcevirágpor (szumák)
  • 1/2 adag pizzatészta
  • só és frissen őrölt bors

 

A csirkét felbontom, kicsontozom és feldarabolom, sózom, borsozom. Egy nagy serpenyőben negyed csésze olívaolajon megpirítom a csirkedarabokat.

Kiveszem a csirkét a serpenyőből, és a maradék olajon közepes lángon aranybarnára pirítom a hagymát. Hozzáadom a szumákot, és további két percig pirítom.

A pizzatészta felét egy kiolajozott tepsibe nyújtom - lehet kör alakú is - a hagyma felét ráhalmozom, elegyengetem, majd ráteszem a csirkedarabokat és a maradék hagymát. Lefedem a pizzatészta másik felével, és 180 fokos előmelegített sütőben 1-1,5 óra alatt készre sütöm. Ha a felső pizzatészta túl hamar feketedne, lefedem alufóliával.

Kiveszem a sütőből, pihentetem tíz percig, majd leszedem a felső tésztát, és úgy tálalom.