Sfiha

2012.09.18. 8:55

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 2 óra

Alapanyagok:

  • 1/2 adag pizzatészta
  • 1/2 kg darált bárányhús
  • 1 kg apróra vágott kemény paradicsom
  • 5 fej közepes hagyma, apróra vágva
  • 1 teáskanál só
  • 1 csipet erős fűszerpaprika
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet szegfűbors
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl joghurt
  • 1 dl tahini
  • 1 evőkanál gránátalmaszirup
  • 4 evőkanál pirított mogyoró

 

Összekeverem a húst, a paradicsomot és a fűszereket, majd hozzáadom a joghurtot, a tahinit és a gránátalmaszirupot. Végül a mogyorót és a vajat is összedolgozom a masszával.

A megkelt tésztából diónyi darabokat vágok, ezekből 8 centiméter átmérőjű korongokat nyújtok.

A korongokba egy evőkanálnyit halmozok a húsmasszából, majd a képen látható módon kosárkákat formálok belőlük.

Előmelegített 180 fokos sütőbe teszem őket kivajazott tepsiben, úgy, hogy a tetejüket is megkenem olvasztott vajjal, és 15 perc alatt készre sütöm.

Melegen tálalom, natúr joghurttal.