Tibeti jakvajas tea

teajak
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás:  Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 20 perc

Alapanyagok:

  • 1 liter víz
  • 3 teáskanál fekete tea (eredetileg a pemagul nevű, erre a célra használt tea)
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál vaj (ha van, akkor jakvaj)
  • 1 dl tej vagy tejszín

A vizet fölforralom, amikor lobog, beleteszem a teát, és 3-5 percig így forralom tovább. Sózom, majd leszűröm. (Ha esetleg filteres teát használok, akkor kiveszem a filtereket.) Leveszem a tűzről, és hozzáadom a tejet vagy tejszínt. Most a teát a vajjal együtt egy nagyobb, szorosan lezárható edénybe teszem, majd 2-3 percig erőteljesen rázom. Ha kész, forrón tálalom. Kecskevajjal készült a képen látható tea - hát, szokni kell.