Elkészítési idő: 5 óra/ fél óra
Alapanyagok:
A mazsolát langyos vízbe teszem. Az élesztőt a langyos vízben feloldom, hozzáadok néhány kanálnyit a lisztből, eldolgozom, és félreteszem kb. 2 órára. Két tojást felverek a cukorral, majd felváltva adagolva a kovászhoz gyúrom a sóval elkevert lisztet és a tojást. Ha a tészta összeállt, hozzágyúrom a megolvasztott vajat is, és csak ezután dolgozom bele a leszárogatott mazsolát és a fenyőmagot. További 2 órán át hagyom kelni. Ekkor 8 egyforma gombócot formázok belőle, ezeket sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem, jó távol egymástól. További egy órán át a lekapcsolt sütőben vagy más huzatmentes, langyos helyen hagyom kelni. Kiveszem, a sütőt 180 fokosra melegítem elő, közben a bucikat megkenem egy felvert tojással. Körülbelül 20 perc alatt sülnek aranybarnára. Olasz péksütemény.