Lekvárosgombóc mákkal

lekvarosmakkal
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 1 óra

Alapanyag:

  • 50 dkg főtt krumpli
  • 15 dkg daraliszt
  • 10 dkg dara
  • csipet só
  • kevés sütőpor
  • 4 dkg vaj
  • szilvalekvár
  • 10 dkg vaj a tésztára
  • 8 dkg mák
  • 10 dkg porcukor

A héjában főtt áttört, kihűlt krumpliból, lisztből, darából sóból, tojásból, 4 dkg vajból meg a sütőporból simára kidolgozott tésztát gyúrok. Meglisztezett gyúródeszkán kinyújtom, és lapocskákra vágom. Minden négyszöget megtöltök lekvárral és gombócokat formálok. Forró sós vízben kifőzöm. Olvasztott vajjal meglocsolom, és porcukorral elkevert darált mákba forgatom.