Töltött paprika

töltött paprika
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 1 óra, bruttó fél óra

Alapanyagok:

  • 5 db nagy méretű zöld-vagy kápiapaprika
  • 7 dl paszírozott paradicsom
  • 3 dl húsleves vagy víz
  • bors
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1-2 evőkanál cukor
  • 1/2 kg darált sertéslapocka
  • 10 dkg főtt rizs
  • 1 db tojás

Az olajat nagy lábosban felmelegítem, belekeverem a lisztet, felöntöm a paradicsommal és a húslevessel, sózom, borsozom, cukrozom, felforralom. A húst elkeverem a tojással és a rizzsel, sózom, borsozom. A paprikáknak kivágom a csumáját úgy, hogy a paprika egyben maradjon és egy nagy kanállal teletöltöm őket a húsos töltelékkel. Mindet a forrásban lévő paradicsomba teszem, halkan zümmögtetve kb. fél óra alatt összefőzöm.