Barhesz

barhesz
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: fél óra/3 óra

Alapanyagok (két kalácshoz):

  • 60 dkg liszt
  • 20 gramm élesztő
  • 1 dl tej
  • 1,5 dl víz
  • 50 gramm cukor
  • 2+1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 60 ml olaj
  • mák a szóráshoz

Az élesztőt a langyos tejben megfuttatom, majd a sós liszttel, vízzel, cukorral felvert tojással együtt kb. 20 percig dagasztom a tésztát, míg az edénytől el nem válik. Kb. 10 perc után kis adagokban adom hozzá az olajat, folyamatos dagasztás mellett. Hagyom a kétszeresére kelni, majd két részre osztom, és mindkét részből további három rudat sodrok, amelyekből két kalácsot fonok. Megkenem őket egy felvert tojással, megszórom a mákkal, sütőpapíros tepsire teszem, és további fél órán át kelni hagyom. 180 fokos sütőben aranyszínűre sütöm.