Túrós zabpalacsinta

zabpalacsinta
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó egy éjszaka

Alapanyagok:

  • 15 dkg apró szemű zabpehely
  • kb. fél liter tej
  • egy csipet só
  • 10 dkg túró
  • egy csipet fahéj
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál étolaj
  • nagy csipet szódabikarbóna
  • vaj a sütéshez


A zabpelyhet annyi tejjel öntöm fel, amennyi ellepi, és lefedve egy éjszakára a hűtőbe teszem. Ha erre nincs időm, a tejben megfőzöm a zabpelyhet, majd hagyom kihűlni. A keverékhez adom a tojást, a cukrot, az olajat és a túrót, majd az összes többi száraz hozzávalót is belekeverem. Enyhén vajas, forró serpenyőbe teszek egy evőkanálnyit, ellapogatom, a lángot közepesre mérséklem, és mindkét oldalukon 2-2 percig sütöm a palacsintákat. Házi lekvárral, mézzel tálalom.