Körtelekvár

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 2 óra

Alapanyagok:

  • 3 kg vilmoskörte
  • 2 dl almalé vagy víz
  • 20 dkg cukor
  • 2 citrom leve

A körtét megfosztom a magházától, de a héját meghagyom. Az egészet felkockázom. Ráöntöm az almalevet, hozzáfacsarom a citromokat, és egy vastag aljú lábosban közepes lángon felteszem főni. Amikor a körte teljesen megpuhult, a nagyobb darabokat kicsit elturmixolom egy botmixerrel, majd hozzáadom a cukrot, és tovább főzöm egészen addig, míg be nem sűrűsödik. Sterilizált üvegekbe töltöm, lezárom, majd legalább 10 percre fejjel lefelé állítom őket, és száraz dunsztban hagyom kihűlni.