Lekváros-vajas keksz

breton
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó másfél óra

Hozzávalók:

  • 250 g vaj
  • 75 g cukor
  • 1 nagy tojás sárgája
  • 1 ek. citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/4 tk. só
  • 300 g finomliszt
  • 50 g darált mandula, dió vagy mogyoró
  • 6-7 kanál lekvár

A hozzávalókat gyorsan, de alaposan összegyúrom, majd 1 órát pihentetem hűtőben. Ezután diónyi darabokat veszek belőle, amelyekből gombócot gyúrok, a közepébe mélyedést nyomok és ezekbe töltöm a lekvárt. Sütőpapíros tepsiben, 180 fokon 12-15 perc alatt sülnek meg. Nagyon vajas, omlós keksz, mondjuk uzsonnára.