Csicsókakrémleves

2012.11.16. 9:45

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 10 perc

Alapanyagok:

  • fél szál póréhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1/4 kg csicsóka
  • 1 közepes szem krumpli
  • zöldségleves
  • tejszín
  • só, bors
  • feltét: bacon


A csicsókát dörzsiszivaccsal letisztítom, felkockázom, a krumplit megpucolom és felkockázom. A póréhagymát felkarikázom, és a vajon megpárolom. Hozzáadom a krumplit és a csicsókát, felöntöm annyi zöldséglevessel, amennyi ellepi, megsózom. A csicsókát és a krumplit éppen csak puhára főzöm. Botmixerrel simára pürésítem, sózom, ha kell, borsozom, majd tejszínnel a kívánt állagúra hígítom.
Betétnek használhatnék kék- vagy kecskesajtot, kolbászcsipszet, esetleg pirított törökmogyorót vagy szarvasgomba olajat, de itt csak ropogósra sült baconszeleteket tettem rá.