Roscón de Reyes

roscon de reyes karácsony
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 3 óra

Hozzávalók:

  • 1 narancs
  • 80 g lágy vaj
  • 600 g liszt
  • 2 dl tej
  • 30 g élesztő
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • 80 g porcukor
  • néhány szem kandírozott gyümölcs, koktélcseresznye

Az élesztőt fél deci langyos tejben felfuttatom. A lisztet egy tálba szitálom, a közepébe mélyedést nyomok, ide öntöm a kovászt, hagyom állni. Addig a tojást elkeverem a maradék tejjel, a porcukorral, egy csipet sóval és a narancs héjával, majd a liszthez adom. Belekeverem a vajat is, és sima tésztát dagasztok belőle. 1 órán át hagyom kelni.

Ha a kétszeresére nőtt, alaposan átgyúrom, és 30 centis hengert sodrok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, és koszorú alakúra formázom. Megint kelni hagyom, amíg a kétszeresére nő, majd lekenem tojással. Apróra vágott kandírozott narancshéjjal és félbe vágott koktélcseresznyével díszítem. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütöm.