Gesztenyepüré

gesztenyepüré
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 15 perc

Alapanyagok:

  • 1 rúd vanília
  • 25 g cukor
  • 25 g vaj
  • 1 dl tejszín
  • 25 dkg megtisztított gesztenye
  • 2 dl tej
  • csipet só
  • keményre vert tejszínhab opcionális

A gesztenyét megfőzöm a tejben (hozzádom a vaníliarudat is). Amikor puha, leszűröm, sózom, a vaníliamagokat a gesztenyékhez kaparom a félbevágott rúdból. Összetöröm, vagy átnyomom egy krumplinyomón, hozzáadom a vajat, és a cukorral, a tejszínnel együtt finomra pürésítem -az állagát mindenki ízlés szerint készítheti lazábbra, vagy szárazabbra, több, vagy kevesebb tejszínnel- és felvert tejszínhabbal tálalom. (aki ragaszkodik a retróhoz, nyomja át még egyszer krumplinyomón, akkor tudja a megszokott formában tálalni)