Alma-naspolya csatni

csilis fokhagymás szőlőcsatni
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 30 perc

Hozzávalók:

  • 2 db alma
  • 25 dkg naspolya
  • fél tk őrölt gyömbér
  • 1 ek almaecet
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek cukor
  • bors
  • fél tk kömény
  • 1 kisebb csili
  • olaj

Kevés olajon disztelni kezdem az almát a köménnyel és a gyömbérrel. Hozzáadom a magtól és a héjtól megszabadított naspolyát, az ecetet és a többi fűszert, a cukrot és a fokhagymagerezdet. Kb. 15-20 percig alacsony lángon főzöm amíg az alma teljesen szétesik. Főtt vagy sült húsok mellé ajánljuk.