Halburger pogácsa

halburger halkakas
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Pintér Árpád

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 1 óra

Hozzávalók:

  • 60 dkg ponty
  • 140 dkg harcsa
  • 3 tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • római kömény
  • worcestershire szósz
  • koriander

A halakat ledarálom. A tojásokkal, fűszerekkel és a zsemlemorzsával összedolgozom. A zsemlemorzsát apránként adom hozzá, és csak annyit, amennyi ahhoz kell, hogy összeálljon a pép, ez lehet, hogy kevesebb lesz, mint 20 dkg. Ha kész, hűtőbe teszem, fél órát pihentetem. Forró serpenyőben vagy vaslapon, kevés olajon sütöm, oldalanként maximum 1-2 percig. A zsemlébe vagy puffancsba fokhagymát, uborkát, esetleg majonézt érdemes tenni.