Grillezett szívnyárs

szívnyárs, grillezett szív
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 15 perc nettó, 95 perc bruttó

Alapanyagok:

  • 40 dkg borjúszív (mi sertésszívből csináltuk)
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 3 dl olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • fél csokor petrezselyem apróra vágva
  • fél teáskanál só
  • fél teáskanál bors
  • olajbogyó vagy koktélparadicsom

A szívet megtisztítom és nagy kockákra vágom (körülbelül akkorákra, amekkorák a gombák). Megtisztítom a gombákat. A szívet és a gombát is bepácolom az olívaolajból, citromléből fokhagymából, petrezselyemből, sóból és borsból kevert pácba háromnegyed órára.

Nyársakra felváltva felhúzom a szívdarabokat és a gombákat, majd a nyárs végére egy szem olajbogyót vagy koktélparadicsomot húzok. A grill magas fokozatán negyven perc alatt megsütöm a nyársakat.