Csilis fekete retek csipsz

retek csipsz
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc
Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 40 perc

Alapanyagok:

  • 3 darab fekete retek
  • olívaolaj
  • só, bors, csilipor

A retket megpucolom, és olyan vékony szeletekre vágom, amilyenre lehetséges. Egy nejlonzacskóba teszem, sózom, borsozom, olívaolajat locsolok rá, befogom a zacskó száját, és addig rázom, míg mindenütt egészen be nem vonja az olaj a retekszeleteket. Sütőpapíros sütőlapra terítem úgy, hogy ne nagyon fedjék egymást a szeletek, megszórom a csiliporral, és 200 fokos, előmelegített sütőben - a szeletek vastagságától függően 20-30 percig sütöm.