Venesz József Sacher-tortája

Venesz József sacher-tortája
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Alapanyagok:

  • 15 dkg vaj
  • 18 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 6 dkg kakaópor
  • 15 dkg liszt
  • 30 dkg barackíz
  • 20 dkg csokoládéfondán
  • késhegynyi szalalkáli

A 15 dkg vajat 10 dkg porcukorral kikeverjük habosra, majd elkeverünk benne 6 dkg kakaóport. A 4 egész tojást, 8 dkg cukorral habverővel melegen felverjük jó langyosra, majd a tűzről levéve addig verjük, amíg teljesen kihűl. A két masszát óvatosan összekeverjük, és óvatosan hozzáöntjük a lisztet. Tehetünk hozzá egy késhegynyi szalalkálit, így könnyebb lesz a tésztánk. A masszát belehelyezzük az elkészített karikába és lassan, nem túl meleg sütőben kisütjük. Lehűtve 3 részre vágjuk, 30 dkg barackízzel megtöltjük és cukormázzal (fondánnal) áthúzzuk. Fagyasztás nélkül felvágható.

Félreértés ne essék, ezt csak azért főztük meg, hogy elrettentő példával szolgáljunk. A receptet Venesz Jószef A magyaros konyha című szakácskönyvéből vettük.