Alapanyagok:
A 15 dkg vajat 10 dkg porcukorral kikeverjük habosra, majd elkeverünk benne 6 dkg kakaóport. A 4 egész tojást, 8 dkg cukorral habverővel melegen felverjük jó langyosra, majd a tűzről levéve addig verjük, amíg teljesen kihűl. A két masszát óvatosan összekeverjük, és óvatosan hozzáöntjük a lisztet. Tehetünk hozzá egy késhegynyi szalalkálit, így könnyebb lesz a tésztánk. A masszát belehelyezzük az elkészített karikába és lassan, nem túl meleg sütőben kisütjük. Lehűtve 3 részre vágjuk, 30 dkg barackízzel megtöltjük és cukormázzal (fondánnal) áthúzzuk. Fagyasztás nélkül felvágható.
Félreértés ne essék, ezt csak azért főztük meg, hogy elrettentő példával szolgáljunk. A receptet Venesz Jószef A magyaros konyha című szakácskönyvéből vettük.