Ropogós almás morzsa

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 1 óra 10 perc

Alapanyagok:

  • 10 dkg liszt
  • 3 dkg barna cukor, plusz a szóráshoz
  • fél tk só
  • 10 dkg vaj
  • 9 dkg zabpehely
  • 1,5 kg alma
  • fél citrom leve
  • fahéj
  • mazsola (elhagyható)

A lisztet elmorzsolom a vajjal, a liszttel, a sóval, a cukorral és a zabpehellyel. Beteszem a hűtőbe, és meghámozom, majd kockákra vágom az almát. Meglocsolom a citromlével, megszórom cukorral és fahéjjal, hozzákeverem a mazsolát, és tűzálló tálba teszem. Rászórom a morzsát, és 190 fokos sütőbe teszem egy órára.