Gőzgombóc burger

Interjú Litauszki Zsolttal a Pierrot séfjével, Gőzgombóc hamburger (libamájas)
Vágólapra másolva!
  
Vágólapra másolva!

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Elkészítési idő: nettó 40 perc, bruttó 2 óra

Alapanyagok:

  • 8 db gőzgombóc (ázsiai üzletben beszerezhető)
  • 4 szelet libamáj
  • 10 dkg vörös káposzta
  • 2 ek majonéz
  • 14 dkg marhafartő
  • 6 dkg vesefaggyú
  • só, bors, fahéj
  • 1 ek akácméz

A marhafartőt és a vesefaggyút ledaráljuk, sózzuk, formázzuk akkorára, amekkorák a gőzgombócok. A vörös káposztát vékony csíkokra vágjuk, és sóval, fahéjjal, akácmézzel ízesítjük. Kisebb edényben megpároljuk, majd kihűtjük, és a majonézzel ízesítjük. A gőzgombócokat kettévágjuk, majd mindkét felüket megpirítjuk. Egyszerre megsütjük a libamájat és a hamburgerhúsokat. A hamburgert megtöltjük a vörös káposztával, hamburgerhússal és libamájjal.