Lazacos spenóttekercs

lazacos spenottekercs, váncsa
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 25 perc, bruttó 1 óra

Alapanyagok:

  • fél kiló spenót
  • 5 tojás
  • 1 boursin
  • 20 deka füstölt lazac
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint

A lehető legegyszerűbb recept, el se lehet rontani, hamar megvan, ezzel együtt mutatós, finom, ideális előétel.

A spenótot forró vízben öt percig előfőzöm, leszűröm, folyó hideg vízben leöblítem, nagyon alaposan kinyomkodom, összevagdalom. Felverem az öt tojást, összekeverem a spenóttal, majd egy alacsony falú, szögletes edénybe öntve 210 fokra előmelegített sütőben körülbelül fél óra alatt megsütöm. Rákenem a boursint, elosztom rajta a füstölt lazacot, a lehető legszorosabban feltekerem, és hűtőben tartom másnapig. Vastag szeletekbe vágva tálalom.