Erdélyi töltike

sóskás töltike
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Sóskás töltike Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 35 perc, bruttó 1,5 óra

Alapanyagok:

  • 10 szőlőlevél
  • 40 dkg darált sertéshús
  • fél kiló sóskalevél
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 10 dkg rizs
  • 1 kis fej hagyma
  • só, bors

A rizst kevés olajon vagy zsíron megfuttatom, félig megpárolom, hozzákeverem a darált húst, a hagymát, majd leveszem a tűzről és fűszerezem, aztán hozzáadom a tojást. A szőlőleveleket megpárolom, leszűröm, majd beletöltöm a húsos keveréket, mintha káposztát töltenék. Egy lábasban egymás mellé rakom őket és kevés vízzel, kis lángon puhára párolom.

A sóskát leszárazom, feldarabolom, kevés olajon vagy zsíron megpárolom, végül a töltelék főzővizével felengedem és leturmixolom. Tejföllel és sóval ízesítem. Ebbe a mártásba teszem a kész töltikéket, 1-2 percig együtt forralom őket és friss kenyérrel tálalom.