Kapros-pisztáciás rizs

kapros rizs
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: Táfelspicc


Elkészítési idő: nettó 5 perc, bruttó 30 perc

Alapanyagok:

  • 20 dkg basmati rizs
  • 5 dkg pisztácia meghámozva, durvára törve
  • 5 dkg vaj
  • egy csokor kapor durvára vágva

A rizst kétszer annyi, sós vízben felteszem főni. Közepes lángon főzöm 10 percig. Egy másik lábosban vajat olvasztok. Rálapátolom a leszűrt rizs felét, rászórom a kaprot, a pisztáciát, rárakom a rizs másik felét. Felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi, és alacsony lángon főzöm tovább, ha elfő a leve, óvatosan utántöltve pótolom. Ha türelmes és figyelmes vagyok, az alja szépen le fog kapni, amit egy széles lapáttal felkaparva boldogan tálalok.