Dinnyesaláta garnélával, paradicsommal és rózsaborssal

görögdinnye dinnye garnéla
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

1/2 kg sárgadinnye kimagozva, meghámozva és feldarabolva
1/2 kg görögdinnye kimagozva, meghámozva és feldarabolva
3 db közepes paradicsom, ha vannak különböző színűek, jobb
3 evőkanál frissen facsart citromlé
3 evőkanál frissen facsart limelé
1 db vékonyra szeletelt serrano csili (vagy 1/2 hegyes erős)
1 evőkanál nádcukor
2 teáskanál só
5 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál finomra reszelt friss gyömbér
1 teáskanál durvára tört rózsabors
12 db friss garnéla

Összekeverem a citromlevet a lime-mal, cukorral, sóval, olajjal, gyömbérrel és a rózsaborssal. A dinnyéket és a paradicsomokat összekeverem, meglocsolom az öntettel, 10 percig pihentetem. Eközben kevés olívaolajon megpirítom a garnélát és a salátához adom.