Hamburger nincs buci nélkül

hot dog hamburger zsemle buci címlap
Vágólapra másolva!
A hamburgerben mindenki a hússal foglalkozik, holott szinte lehetetlen beszerezni a tökéletes zsömlét hozzá. Ezért kikísérleteztük a tökéletes bucireceptet, ami ráadásul hot doghoz is tökéletes, csak máshogy kell megformázni.
Vágólapra másolva!

Hamburgert sütni szexi, kelt tésztát még szexibb

A grillezéshez a zsemlét még a wagyuburgert sütők is hajlamosak előrecsomagolt, tartósítószerekkel telenyomott változatban beszerezni, holott elkészítése ugyan időigényes, de nem lehetetlen feladat.

A végeredmény pedig legalább annyira meggyőző, mint életünk első házi ketchupja.

Forrás: Táfelspicc

Hamburger és hot dog buci

Elkészítési idő: nettó 1 óra, bruttó 3 óra
Alapanyagok:

400 g liszt (bl55)
2 tojás
2 dl tej
50 g vaj
1 evőkanál cukor
1 teáskanál só
1 kocka friss élesztő (50 g)

Az élesztőt langyos, cukros tejbe morzsolom, és egy nagy bögrébe, meleg helyre teszem 10 percre. Amikor már felfutott (habzik, térfogata megnő, ezért is kell nagy bögrében végezni a műveletet) egy nagy tálba öntöm. Hozzáadom a puha vajat és a tojást és folyamatos keverés, gyúrás mellett kanalanként a lisztet. Amikor a tészta állaga homogén, szerkezete rugalmas meleg helyre teszem másfél órára, ahol a kétszeresére fog kelni.

Amikor megkelt, átgyúrom és hatfelé osztom. Ha zsemléket készítek, ezeket a darabokat egyenként alaposan átgyúrom és kerekre formázom.

Ha hot doghoz készítek bucikat, akkor hosszúkásra formázom a darabokat átgyúrás után.

Egy tepsit kivajazok és a szélétől és egymástól is 4-5 cm távolságra belehelyezem a megformázott bucikat és meleg helyen még egy órát kelesztem.

Amikor megkeltek, a másik tojást felverem, egy kevés vízzel higítom és bekenem a bucik felületét, ha akarom szezámmaggal, vagy egész mákkal megszórom.

Előmelegített 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsülnek.

Itt a linken pedig három remek hot dog recept.

Forrás: Táfelspicc