Ruszlit csak otthonit!

ecetes hering
Vágólapra másolva!
Aki rajong az ecetes heringért, avagy ruszliért pár éve csalódottan forgatja a bolti vödröket, amelyeket édesítőszerrel és tartósítókkal tesznek furcsa ízűvé és ehetetlenné. Aki továbbra is ragaszkodik férfias desszertjéhez, kénytelen maga pácolni, ami szerencsére egy kicsit egyszerűbb, mint rendelni egy pizzát, vagy megmikrózni a kiszállított ebédet. 
Vágólapra másolva!
Mi most csilit is raktunk bele Forrás: Táfelspicc

Az alap:

kibelezett, levágott fejű besózott hering, de édesvízi apróhalból is elkészíthető
1 rész 10%-os almaecet
2 rész víz
befőttesüveg, vagy bármi más zárható, lehetőleg üveg tárolóedény (a fémek reakcióba lépnek az ecettel, a műanyagokból az életben nem mossák ki a szagot)

kiegészítők:

befőttesüvegenként: 1 babérlevél, 1 teáskanál koriandermag, 1 teáskanál mustármag, 1 teáskanál bors
a hering mennyiségének felével megegyező súlyú szeletelt vöröshagyma
befőttesüvegenként egy fej fokhagyma keresztben elvágva
befőttesüvegenként egy répa megtisztítva, felszeletelve
csilipaprika

ezeket akár kombinálhatják is, pl fűszereke+vöröshagyma+répa, vagy fokhagyma+csili

A halakat a többi alapanyaggal rétegesen az üvegbe rakom és felöntöm az ecetes vízzel

Lezárom, 3 hétig hűtőszekrényben érlelem.

Ütni fog, büdös lesz, de ezt akarják, nem?