Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó másfél óra
Alapanyagok:
250 g sütőbe való durumtészta (conchiglie pl.)
250 g karfiol féldiónyi rózsákra szedve
100 g mazsola
1 fej vöröshagyma apróra vágva
3 gerezd fokhagyma finomra vágva
1 evőkanál olívaolaj
kb. másfél liter besamel (recept a linken, 10 dkg vaj, 1 liter tej, 2 evőkanál liszt)
só, bors, szerecsendió
Az olajon megpirítom a hagymát és a fokhagymát. Rádobom a karfiolt, fedő alatt 10 percig párolom alacsony lángon. A
A tésztát a megadott idő feléig főzöm, leszűröm. Elkeverem a karfiolos hagymákkal, mazsolával, sózom, borsozom, szerecsendióval ízesítem. Egy kiolajozott tűzálló tálba öntöm.
Elkészítem a besamelt és leöntöm vele a karfiolos tésztát.
Előmelegített 150 fokos sütőben 1 óra alatt összesütöm, a végén egy kis grillfokozattal a tetejét is meg lehet pirítani.