Ünnepeljen füstölt hallal!

füstölt hal kecsege
Vágólapra másolva!
Ék egyszerűségű ünnepi receptek egy ék egyszerűségű és népszerű alapanyagból, amit maguk is elkészíthetnek, és pár napig szépen eláll a hűtőszekrényben.
Vágólapra másolva!

Az évezred legjobb konyhatechnológiai eljárását, a házi füstölést (a linken az egész folyamatot megtalálja, az egész, 1 kg körüli kecsegét csak rizsen és 20 percig füstöltük magas lángon, majd 2 napig hagytuk a félretett katlanban, isteni lett!) most egy egész halon próbáltuk ki, és melegen ajánljuk önöknek is.

Itt már füst után. Forrás: Péter Anna

Fontos részletek:

  • a hal a füstölés előtt 2 napig állt a hűtőszekrényben alaposan, kívül-belül besózva, a kieresztett nedvességet egy nap után leöntöttem róla, átfordítottam
  • a hal bőrét nem szedtem le füstöléshez, utólag nyúztam le, így a korom a kukába távozott vele együtt
  • a hal a hasával lefelé füstölődött
Így néz ki a húsa. Forrás: Péter Anna

A végeredmény pontosan olyan, mint az imádott füstölt halak, mindenféle adalékanyag nélkül és olyan halból, amilyenből akarják. A kecsegét különösen ajánljuk, szálkamentes, lágy ízű, népszerűsködő kis állat. Mellesleg gyönyörű.

Receptek:

Zöldborsófőzelékkel és dióval Forrás: Péter Anna
Retekkel téli salátának. Forrás: Péter Anna

Céklával és kaporral. Forrás: Péter Anna