Lencseleves szalonnával

lencse leves
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 30 perc
Alapanyagok:

25 dkg 12 órára beáztatott lencse
10 dkg kisujjnyira darabolt szalonna
1 fej vöröshagyma finomra vágva
3 gerezd fokhagyma finomra vágva
2 sárgarépa meghámozva, felszeletelve
10 dkg kelkáposzta felcsíkozva
1/2 fej karalábé felkockázva
10 dkg zeller felkockázva
1 csokor petrezselyem
4 pár virsli

2 evőkanál fűszerpaprika
2 babérlevél
frissen őrölt bors

A szalonnák zsírját alacsony lángon kiolvasztom, leöntöm, félreteszem, valamire jó lesz. A szalonnás-zsíros lábosban megpirítom a hagymákat, megszórom a paprikával, elkeverem, hozzáadom a lencsét, zöldségeket, fűszereket, és felöntöm annyi vízzel/alapkével ami kétszeresen ellepi. Alacsony lángon, fedő alatt puhára főzöm.

A felkarikázott virslit csak tálalás előtt öntöm a forró levesbe.