Ezekben a hetekben lélekben az is Rióban van, aki nem szeretne, és még az is Katinkának, Áronnak és többieknek drukkol, aki máskülönben nem igazi sportrajongó.
Én természetesen ételeken keresztül szeretnék közelebb kerülni Brazíliához, így
a héten olyan recepteket sütök-főzök, amiket akkor kóstolnék meg, ha élőben nézhetném az olimpiát.
Erről a sajtos nassolnivalóról már olvasni elég volt, tudtam, hogy eszméletlenül finom lesz, és ez egy abszolút helyes megérzés volt. Az alapanyagok beszerzéséhez kellett egy kis kitérőt tennem, de tinédzserkori brazil
barátnőm, aki a receptet küldte, virtuálisan megfenyegetett,
hogy bizony ez a kis sajtos puffancsok lényege, be ne merjem helyettesíteni valami mással.
Alapanyagok:
Egy kis lábosban felforralom a tejet és az olajat. Félre teszem, belekeverem a tápióka lisztet. Addig keverem, míg ki nem hűl és sima nem lesz. A sütőt előmelegítem 220 fokosra.
Folyamatos keverés mellett egyenként a masszához adom a tojásokat.A másodikat csak akkor kezdem el a masszába csorgatni, ha az egyiket már felvette.
Hozzáadom a reszelt sajtot is,
elkeverem. A tészta furcsa, ragacsos, nyúlós állagú, de ez állítólag nem baj.
Egy nagy kanál, esetleg fagylaltos kanál segítségével golflabdányi adagokat teszek a sütőpapíros sütőlapra, majd a sütőbe tolom, és a hőmérsékletet azonnal mérséklem 180 fokosra. 25-30 percig sütöm, míg enyhe színt nem kap.
Vigyázat, hamarabb elfogy, mint ahogy Hosszú Katinka beúszik a célba.