Így készül a tökéletes joghurtos padlizsán

padlizsán joghurtos
Vágólapra másolva!
A török büfék legjobb salátája az egyik legegyszerűbb, ugyanakkor legjobb padlizsános recept. Két kulcsa van: a kissé odapirult padlizsán és a finom, sűrű joghurt.
Vágólapra másolva!

Török joghurtos padlizsán

A padlizsán magába szívja a fűszeres joghurtot Ács Bori

Alapanyagok:

  • 2 közepes padlizsán
  • olíva olaj
  • 3 dl nagyon sűrű joghurt (vagy fél liter sima joghurt lecsepegtetve)
  • só, bors, őrölt római kömény
  • 2-3 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
  • friss petrezselyem
  • citromlé

A sütőt előmelegítem 200 fokosra. A padlizsánt kockákra vágom, és egy sütőpapírral bélelt tepsire szórom. Befújom vagy lecsöpögtetem olíva olajjal, sózom, borsozom és 20 perc alatt megsütöm. Kiveszem a sütőből, hagyom kihűlni.

Akkor jó, ha egy kicsit megpirul Ács Bori

A fokhagymát egy nagy tálba reszelem, kicsit megsózom, citromlevet csepegtetek rá, és állni hagyom.

Török joghurtos padlizsán Forrás: Ács Bori

A joghurtot belekeverem a fokhagymába, fűszerezem, és beleforgatom a sült padlizsánt. Minimum három órára a hűtőbe teszem.