Forrás: Ács Bori

Fokhagymás pirítós: van hová cifrázni

Három alapanyag - kenyér, fokhagyma és zsír csodálatos találkozása négy nyelven.

Forrás: Ács Bori

Kenyeret pillanatok alatt is lehet sütni

A kenyér ünnepére ebben az évben a súlyos időhiányosok is süthetnek valami finomat.

Forrás: Ács Bori

Maradék kenyér a kosárban? Akkor jöhet a kenyérsaláta!

A maradék kenyérnek salátában van nyáron a legjobb helye, uborkával, paradicsommal.

Forrás: Ács Bori

Aki igazán szereti, megsüti a paradicsomot

Ne januárban vegye, most kell sok paradicsomot enni!

Forrás: Zirig Árpád

A vendégmunkások legjobb sörkorcsolyája

Egy romántól láttam Bécsben, de Magyarországon is működik a németes csemege.

Forrás: Nábelek Zsófia

Addig egyen dinnyesalátát, amíg tart a szezon!

Tökéletes könnyű gyors esti vacsorának vagy könnyű ebédnek.

Forrás: Ács Bori

Praktikus konyhai kiegészítő, házilag, olcsón

Az olajspray segít egészségesebben, takarékosabban és környezetbarátabb módon sütni-főzni.

Forrás: Ács Bori

Olimpia? Naná, akkor nassolunk, mint brazilok!

Süssön igazi brazil rágcsálnivalót, hogy olyan legyen, mint Rióban!

Forrás: Ács Bori

A görögdinnye sós ízekkel üt igazán nagyot

Nem élvezte még igazán ki a dinnye minden cseppjét, ha nem próbálta sósan.

Forrás: Ács Bori

Ma franciául, holnap törökül lecsózunk

Ugyanaz a lecsó négy nyelven, négyféle technológiával és fűszerezéssel négyféle étel lesz.

Forrás: Ács Bori

A kukoricához nem csak a fogpiszkáló passzol

Sokkal több lehetőség van benne annál, hogy csak főzzük és sózzuk.

Van sokkal jobb a főtt kukoricánál!

Megmutatjuk, mi a legjobb, ami a kukoricával történhet.

Forrás: Ács Bori

A cukkini is lehet hihetetlenül izgalmas

Szegény cukkini mindig csak háttértáncos, pedig frontemberként is megállja a helyét.

Forrás: Ács Bori

Így készül a kürtőskalács otthon, sörösdobozzal

Ha nem hiszik el, csinálják utánunk.

Forrás: Ács Bori

A rántott párizsi tilos!

Megmutatjuk, mivel érdemes a nyári főzelékeket megfejelni.

Forrás: Zirig Árpád

Mátrai borzaska: a pokolból a mennyország felé!

A tipikus menzakaja finom is lehet, érdemes kreatívabban nekifogni!

Forrás: Ács Bori

Melyik a legjobb uborkasaláta a világon?

Mindenki másképp csinálja. Gyalulva vagy kockázva, citrommal vagy ecettel a legjobb?

Forrás: Ács Bori

Csokoládétorta, amihez a sütőt se kell bekapcsolni

A legkönnyebb nyári csokoládétorta, 15 perc alatt kész.

Fotó: Zirig Árpád

Bagett, ami kezdőknek is menni fog

Nem lehet elrontani: a sikerélmény meg a finom íz garantált.

Forrás: Origo

Férfias rétes? Só és sör van benne!

Apa csinálja, a gyerek meg imádja. Mindenki boldog, telik a nyári szünet.

Forrás: Ács Bori

Kedvenc savanyú bogyónk a ribizli és az egres gyermeke

A gyümölcs, aminek már önmagában is mindennél izgalmasabb, savanykásabb az íze: a josta.

Forrás: Ács Bori

Tárkony: élvezze a legjobb nyári ecetes aromát!

Mitől lesz a saláta és a leves egyetlen mozdulattal nem csak savanykás, de fűszeres is?

Forrás: Ács Bori

Gyógyítja a másnaposságot: nyári csoda a zöldbab

Ha nyári leves, akkor zöldbab, ha pedig megunjuk, akkor salátába tesszük, sőt kovászoljuk is.

Forrás: Ács Bori

Ha kész a lekvár, mit kezdjünk a barackkal?

Ha már ettünk, amennyi belénk fért, és lekvárt is főztünk, akkor sem elég belőle: mindenbe belefőzzük, belesütjük.

Forrás: Ács Bori

Gyors és egyszerű ebédek apartmanos nyaraláshoz

Egy lábos, egy serpenyő: jól variálható ebédreceptek arra az esetre, ha nem akarunk a nyaraláson is robotolni.

Forrás: Ács Bori

Unja a vizet? Igyon jeges, házi szörpöket!

Egy pohár valódi gyümölcsből készült házi szörpnél vagy gyömbéres limonádénál semmi nem esik jobban ilyen időben.

Forrás: Ács Bori

Nem kell kütyü a finom házi fagylalthoz

Olyan házifagylalt-recepteket mutatunk, amiket különleges gép nélkül, percek alatt össze lehet dobni.

Forrás: Zirig Árpád

Én is szeretem a hagymás babot!

Bud Spencer és a hagymás bab elválaszthatatlanok. Főzzünk ma az ő emlékére!

Forrás: Ács Bori

Ebédeljen a strandon darazsak és rosszullét nélkül!

Laktató, tápláló, ugyanakkor finom, izgalmas, mégis biztonságos ételek kánikulai strandoláshoz.

Forrás: Nábelek Zsófia

Egyék meg az angolok, amit főztek! Tényleg?

Könnyen leszóljuk az angolok receptjét, pedig ők is tudják, mi a tuti!

Forrás: Ács Bori

Izgul a magyarokért? Ezt rágcsálja meccs közben!

Olyan nassolnivalók receptjeit készítettük el, amit mindenki imád, és el is tud készíteni.

Forrás: Ács Bori

Pálinka és rétes? Ugyan már, több is van a meggyben!

Ha már megunták nyersen, párosítsák olyan ízekkel, amikkel együtt még finomabb lesz.

Forrás: Zirig Árpád

Férfikönnyek a nudli fölött, nem szégyen

Olcsó fogás, de finom: a nagyanyám krumplival csinálta, de én répával is szeretem.

Forrás: Nábelek Zsófia

Szárnyakat adunk a magyar focinak. Csípős szárnyakat!

Ha ezekkel az ételekkel készül a meccsre, ön biztos nyer.

Forrás: Ács Bori

Helló, földlakó! Imádni való űrlény a konyhában

Hagyományos és kevésbé megszokott szemszögből közelítünk a nyár legropogósabb zöldségéhez, a karalábéhoz.

Forrás: Ács Bori

Űzzük el a boszorkányokat, főzzünk kaporral!

Jellegzetes régi magyar receptekre bukkantunk, amiket mostantól folyton készíteni akarunk.

Forrás: Ács Bori

Kívánja a jégkását? Nem bűn az műanyag meg cukor nélkül!

Néha mindenki megkívánja a strandon kapható neonzöld jégkását, de sokkal finomabb a piros házi.

Forrás: Ács Bori

Vallja csak be, mártogatni ön is szeret!

Mártogatni, tunkolni és kenegetni mindenki szeret, nyáron különösen. Ezek a kedvenceink!

Forrás: Ács Bori

Aprítógép, a mi konyhai szerelmünk

A leghasznosabb konyhai kütyü egy csomó mindent elkészít helyettünk, azt is, amire nem gondolnánk.

Forrás: Nábelek Zsófia

Itt a nyár, itt a cseresznye!

A legjobb cseresznyés receptek, amikért megéri a magozás.

Forrás: Ács Bori

Tökfőzelék: édesen vagy savanykásan?

Aki nem szereti, a legjobb kora nyári ételről marad le. Aki imádja, most itt kiadósat vitatkozhat: édesen vagy savanyúan?

Még több cikk