Forrás: Ács Bori

Megunta a zserbót meg a linzert? Idén süssön mást!

Karácsonyi édességek, kicsit másképp: miért ne újíthatna az idei ünnepek alatt?

Forrás: Ács Bori

A tökéletes forró csokoládé titka egy fűszer

A hideg és a sötét egyetlen ellenszere egy fűszeres, habos, tökéletes forró csokoládé.

Forrás: Ács Bori

Az a fontos, hogy finom legyen: az adventi mézeskalács

Ha mézeskalácsról van szó, számunkra nem a külső a legfontosabb, hanem a remek aroma.

Forrás: Ács Bori

Máj love: a legjobb belsőség, másképp

Egy olcsó és egészséges alapanyag, amit sokkal izgalmasabban is el lehet készíteni, mint ahogy szoktuk.

Forrás: Zirig Árpád

Kötözős játék, mindenki élvezi

Húsba vág a spárga, de ez kell a göngyölt dagadónak.

Forrás: Ács Bori

Az édesburgonya, ami sósan az igazi

Hálaadáskor édesen eszik, pedig sósan, fűszeresen a legfinomabb.

Forrás: Ács Bori

Mi lehet ütősebb a kakaós csigánál?

Van egy kalács, ami fokozni tudja a tésztatekervények között rétegződő csokoládé élvezetét.

Forrás: Zirig Árpád

Tésztát gyúrok, és nagyanyámra gondolok

A darás tészta egyszerű étel, de ma mégis nagyon sokat adott.

Forrás: Ács Bori

Nagyon siet? Itt vannak a tízperces olasz tészták

Csalás nélkül tíz perc alatt készülnek el ezek a tészták, mégis milliószor jobbak, mint egy instant ebéd.

Forrás: Ács Bori

A sült oldalas, ami szaftosan omlik a csontról

Soha többé nem szárad ki a sült oldalas.

Forrás: Zirig Árpád

Forró combok: nem bűn mohón harapni!

Márton-nap van, süssön ön is szaftos, omlós combokat!

Forrás: Ács Bori

Miért szeretjük még mindig Horváth Ilonát?

Mindenkinek ott van a konyhapolcán - tényleg elavult, vagy még lehet belőle tanulni?

Forrás: Ács Bori

Így készül a tökéletes zabkeksz

A zabfalat is sokkal finomabb lesz, ha házilag készül.

Forrás: Zirig Árpád

Véres hurka olaszosan: behúztak a csőbe

Olasz-magyar vadházasság, meglepő, de működik.

Forrás: Ács Bori

Ne csak világítson a tökkel, egye is meg!

Négy tökéletes sütőtökös recept az idei szezonra.

Forrás: Ács Bori

Terhességi cukorbetegség éhség és szenvedés nélkül

A szénhidrátszegény diéta is könnyű ezekkel az alapanyagokkal.

Forrás: Zirig Árpád

Afrikai vendég a konyhában: megettük hamar

Gesztenye a halra? Igen, remekül passzolnak.

Forrás: Ács Bori

Átmelegít a hűvös őszben: fűszeres levesek, otthon

Amikor az ősz a legutálatosabb arcát mutatja, egy óriási tál gőzölgő ázsiai leves segíthet.

Forrás: Zirig Árpád

Egyen agyat, mert a velő finom

Sokan gusztustalannak tartják, pedig mennyei csemege!

Forrás: Ács Bori

A szendvics, ami sokkal jobb a hamburgernél

Szaftos, fűszeres, tépett sertéshús, buciban, amit otthon is bárki el tud készíteni.

Forrás: Ács Bori

Hogyan lehet megszeretni a kelkáposztát?

Mától más szemmel nézünk a kelkáposztára, nagyon fogjuk szeretni.

Forrás: Zirig Árpád

Én is utáltam a spenótot, de ennek már vége

A barnászöld trutyi helyett valami sokkal jobb is történhet a spenóttal.

Forrás: Ács Bori

A mézeskalács ízéért megőrül a világ

Fahéj, szegfűszeg, gyömbér mindenbe, még sós ételekbe is? Naná.

Forrás: Hadik

Karinthy miatt kell a csoki, csoki, csokoládé

Lehet egy hely egyszerre romkocsma, étterem, kávéház és kulturális központ?

Forrás: Zirig Árpád

Bélszínszüzek, figyelem!

Mindenkinek van egy első. Egyszer el kell kezdeni: remek konyhai kihívás a Wellington-bélszín.

Forrás: Ács Bori

Ropogós és foszlós: így készül a tökéletes zsemle otthon

Könnyebb otthon igazán finom zsemlét sütni, mint jót találni a boltban.

Forrás: Ács Bori

Hagyományos és izgalmas savanyúságok, mellékíz nélkül

Finom csalamádéhoz csak úgy lehet hozzájutni, ha magunk készítjük.

Forrás: Ács Bori

Kerek és mézédes: így készül az újévi kalács

Tegnap volt a zsidó újév, amikor kerek és édes dolgokat kell enni.

Forrás: Ács Bori

Nyers vagy sült, mindegy: szüretkor csak szőlőre vágyunk

Ősszel annyi szőlőt együnk, amennyi csak belénk fér.

Forrás: Zirig Árpád

Pikáns falatok, gyorsan, olcsón

Sprotni és batáta, együtt sülnek, jó barátok.

Forrás: Ács Bori

Kuka vagy új élet? Mihez kezdjünk a rizsmaradékkal?

Megmaradt egy lábosnyi főtt rizs, hogyan varázsoljak belőle új ételt? Van pár hasznos tippünk.

Forrás: Ács Bori

A gyűlölt menzás ételeket is lehet szeretni

Sokan utálják őket, pedig jól elkészítve finomak is lehetnek azok az ebédek, amiket a menzán ettünk.

Forrás: Ács Bori

A legrégibb magyar fűszer: a gyömbér

Gondolta volna, hogy a 17. században a gyömbér volt a leggyakrabban használt fűszer idehaza?

Forrás: Ács Bori

A szilvát a szívemmel szeretem

Szeptember van, szilvát eszünk, de mivel nincs ősz, úgy készítjük, mintha nyár lenne.

Forrás: Acsai Miklós

Már tudjuk, mit eszünk idén a sör mellé

Nem csak a perec, a csokoládé és a tepertő is megy a sör mellé: ezek az év legjobb korcsolyái.

Forrás: Ács Bori

Mit kezdjek a tavalyi lekvárral? Megmondjuk!

Kell a hely az új lekvárnak, ezért a régit buktába sütjük, sőt, húshoz is esszük.

Forrás: Ács Bori

Hogyan faragjak ínyencet a gyerekemből?

Így érik el a franciák, hogy a gyerekeik már kicsinek is ínyencek.

Forrás: Ács Bori

Érik a füge. Tudja, hogy lesz még finomabb?

Aki egyszer egy ládányi adaghoz jut ebből az isteni és elképesztően szép gyümölcsből, nem fogja tudni abbahagyni.

Forrás: Origo

Iskolába megy a gyerek: milyen ételt csomagoljunk neki?

Milyen az az uzsonna, ami minden szempontból tökéletesen tápláló, egészséges és finom?

Ács Bori

Így készül a tökéletes joghurtos padlizsán

A padlizsán ilyenkor a legfinomabb, és ez a kedvenc, török salátánk receptje.

Forrás: Ács Bori

Fokhagymás pirítós: van hová cifrázni

Három alapanyag - kenyér, fokhagyma és zsír csodálatos találkozása négy nyelven.

Még több cikk