Csokoládéfelfújt

csokoládé felfújt
Vágólapra másolva!
Étteremben érkeznek jobb napokon olyan csokoládé fondantok, aminek roppanós héját áttörve csokoládékrém folyik a tányérra. Nem könnyű elkészíteni, mert a siker pár másodpercen múlik, de sikerülhet, a receptet és a trükköket Gordon Ramseytől nyúltuk.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók (két formára):

  • vaj és kakaópor a forma előkészítéséhez
  • egy egész tojás
  • egy tojássárgája
  • 50 g vaj
  • 50 g kiváló minőségű csokoládé
  • 50 g liszt
  • 50 g cukor

Forrás: Táfelspicc

A hideg formát olvasztott vajjal kiecsetelem, mélyhűtöm, újraecsetelem, legyen egyenletesen vajas

Forrás: Táfelspicc

A kivajazott formát kakaóporral megszórom, körberázom, a fölösleget kiütöm belőle

Forrás: Táfelspicc

A tojásokat felverem a cukorral, majd a liszttel, ha szalagot húz, jó

Forrás: Táfelspicc

A vajat és a csokoládét, vagy kakaóport óvatosan, vízfürdő felett felolvasztom

Forrás: Táfelspicc

Az olvasztott csokoládét fokozatosan a tojásos krémbe keverem

Forrás: Táfelspicc

A krémet a forma 3/4-ig töltöm, berakom a hűtőbe 20 percre, de fagyasztható is pár napig

Forrás: Táfelspicc

200 fokos, előmelegített sütőben 6-8 perc alatt kész. Ha már megszilárdult a teteje, ki vele!