Casa Moro

Casa Moro
Vágólapra másolva!
Az 1997-ben nyitott londoni Moro étterem tulajdonosaihoz, az étterem kínálatához kapcsolódó második könyv, spanyol, és arab, elsősorban marokkói receptekkel, amik nem igényelnek sem különleges eszközparkot, sem technológiai képzettséget.
Vágólapra másolva!

A receptek egyszerűek, rusztikusak, kevés alapanyagból és könnyű munkával elkészíthetők. A könyv kivitele, vaskos, praktikus mérete, matt lapjai és sötét, életszerű fotói is ezt a házi, ízes, laza hangulatot közvetítik. A lapokon megjelenik az étteremtulajdonos család, Sam, és Sam gyerekeikkel, a receptek között, egy-egy mondatban megtudhatjuk, mikor, milyen utazáson tanulták a következő fogást. A mesélés szűkszavú, a Casa Moro egy receptgyűjtemény.

Forrás: Táfelspicc

A tematikából adódik, hogy sok benne a bárány és a tengeri halas recept, de a legizgalmasabb fejezet mégis a zöldségeké. Nálunk szokatlan fűszerekkel, és párosítással hoznak ki új ízeket a burgonyából, céklából, karfiolból, pont azokból az alapanyagokból, amiket tél végére már olyan kegyetlenül ununk. A Casa Moro segítségével újra bele lehet szeretni mindegyikbe.

A szexi zöldségreceptek mellett jók a kenyerek, lepények, de a gabonák és hüvelyesek terén is sok a váratlan fordulat, az igazi szegénykajának hangzó lencsés rizs például finom.

A nehezen beszerezhető alapanyagokhoz, pl sóban eltett citrom, adnak részletes leírást.

Az egyik kedvenc szakácskönyvem, így könnyedén adódik ez a már megjelent pontos, vagy módosított receptjeinkről.:

Mandulatorta balzsamecettel

Kiknek ajánljuk: Az egyszerű receptek, pontos leírások és általában beszerezhető alapanyagok miatt kezdőknek is, első szakácskönyvnek is, de a magyar ínyhez közel álló receptek miatt bárkinek, akár konzervatívabbaknak. Új zöldségreceptekre vágyók, vegetáriánusok, és tengerihal-mániások különösen fogják szeretni.