Bolondbiztos rántott csirke

filézés
Vágólapra másolva!
A mell könnyen kiszárad, a comb könnyen véres marad a csont mellett. Akkor mit tegyen a kezdő, ha rántott csirkét enne? Tanuljon meg csirkecombot filézni! Esküszünk, gyerekjáték.
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Ilyen lesz.

Forrás: Táfelspicc

Az első művelethez először is egy kis anatómia. A csirkecomb két csontjának mozgatásával gyönyörűen felfedezhető az ízület helye. Ott van ni. Ott kell körbevágni a húst.

Forrás: Táfelspicc

A hús körbevágása után elég szétfeszíteni a két csontot és a porcogók között átvágni az ínakat.

Forrás: Táfelspicc

A felső combot a bőrös felével lefelé fektetem, a csonton végighúzom a kés élét.

Forrás: Táfelspicc

Alaposan körbekarmolom a csontot, igyekszem minél több húst a filén hagyni közben.

Forrás: Táfelspicc

A porcogónál fogva kiemelem a húst, közben folyamatosan hámozom róla a húst.

Forrás: Táfelspicc

Az alsó combon a dobverő vége felett 2-3 centire körbevágom a bőrt, ínakat.

Forrás: Táfelspicc

A felső combhoz hasonlóan kifejtem a csontot a húsból.

Forrás: Táfelspicc

Az esetleges lelifegő ínakat levágom.

Forrás: Táfelspicc

Nagyon örülök neki.