Így daraboljunk nyulat

nyúl darabolása
Vágólapra másolva!
Hányfelé lehet a leggazdaságosabban szétdobni egy tapsifülest? Egy nyuszi - rengeteg fogás leckénk következik.
Vágólapra másolva!

Az egész állatok vásárlása általában árban is gazdaságosabb, mint a különböző darabolt koncoké, íme a nyúl felhasználási térképe:

Forrás: Táfelspicc

A máj

A nyúl mája nagyon finom, puha, érdemesebb előételnek kirántani, vagy megpirítani, mint az aprólékkal, többi belsőséggel összevágni egy raguba, vagy levesbe.

pirított nyúlmáj

A combok, lapocka

Ezeket az izületek mentén ügyesen le lehet választani, vadashoz, rántani, sütni, és egytálételekben a legjobbak. Pörköltbe és raguba is fel lehet használni, de oda majd a maradékot tesszük.

vadas nyúl

babos nyúl

Gerinc, filé

A nyúl legfinomabb része, ezt bizony nem szabad összevagdosni, csak leemelni a gerinccsontról és rozéra sütni, ahogy van. Esetleg kicsit megtűzdelni szalonnával. Óvatosan vele, mert könnyen kiszárad, nem kell sokáig sütni.

Kakaóbabos nyúlgerinc

Bordák, lábszárak, belsőség

remek pörköltet, ragukat lehete ezekből a látszólag csak csontot tartalmazó részekből készíteni, de mindenképpen hagyják hosszú lére, mert a csontok remek ízeket áztatnak a tunkolnivalóba.

babérleveles nyúlragu