Steak elkészítési fokozatok képekben

2012.09.01. 12:43

A rare nyerset jelent, pedig a blue, azaz kék nyersebb nála. Pedig igazából egyik se nyers. Illetve belül kicsit. Bluetól well done-ig, képekben.

Forrás: Táfelspicc

Blue: A húst kis pirított szalag övezi, belül nyers és még csak átmelegedve sincs. Most, hogy egymás után minden fokozatot végigkóstoltunk, úgy látjuk, nem sok értelme van, akkor már carpaccionak jobb az a hús, mert steaknek a rare, medium rare ízletesebb.

Forrás: Táfelspicc

Rare: A húst nem túl széles pirított szalag övezi, belül nyers, langyos.

Forrás: Táfelspicc

Medium rare: A húsimádók üdvözítő fokozata, széles pirított szalag, belül még nyers, teljesen átmelegedve. Kifejezetten ízletesebb, mint a rare. (Azonos hús szomszédos szeletein tesztelve)

Forrás: Táfelspicc

Medium: Bátortalan húsevők bátran ehetik így, a hús belül sem nyers, ellenben még szélesen szép rozé.

Forrás: Táfelspicc

Medium well done: A hús itt már kezdi elveszíteni ízeit, teljesen át van sütve, belül, a közepén még egészen halvány rózsaszín csík húzódik, és nedves.

Forrás: Táfelspicc

Well done: Értelmezhetetlen fokozat, a hús teljesen átsütve, de nedveit megőrizve kerül az asztalra. Belül sem rózsaszín, mi ezt egy kicsit elrontottuk, de úgy fájt a szép, érett hátszínért a szívünk, majd megszakadt.

A fokozatok elérését egy szelet hátszín esetében a linkeken találja: