hirdetés

Mascarpone olcsón, házilag

2012.09.03. 10:30

A mascarpone hiába krémsajt, nem oltókultúrával, hanem citrommal készül, nem tartalmaz semmiféle adalékot, és az állaga sem egyezik meg a magyar krémsajtokéval. Ennek következtében a mascarpone és a krémsajt műfaji korlátai csak annyira megengedőek, mint a ricotta és a túró esetében.

Forrás: Táfelspicc

A mascarpone krémsajt, tejszínből készül, citromsav hozzáadásával, formázás, érlelés nélkül. A készítési folyamat tökéletesen megegyezik a ricottáéval, de az alapanyag más.

Hozzávalók:

  • 2,5 dl zsíros tejszín (nem ultrapasztőrözött)
  • 2 evőkanál citromlé

A tejszínt felmelegítem, mielőtt forrna, belekeverem a citromlevet, lehúzom a tűzről, és hagyom kihűlni. A tejszín megdermed, ezt textilpelenkába vagy tiszta konyharuhába fordítom, és egy éjszakát hagyom lecsöpögni. Készen is van.

Receptek mascarponéval:

Most
Top 12 óra
Ajánlat
Ajánlat
Ajánlat